Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur?

MAKALE

Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur?

Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur?

Bir LPG otomobil motoru, tamamen soğuk bir motorda bile daha hızlı ısınır. Yüksek oktanlı (+100) LPG, çok daha az ön ateşlemeye sahiptir (vuruntu) ve daha temiz çalışır. Daha temiz bujiler, valfler, pistonlar ve silindir kafaları ile motorunuz daha sorunsuz çalışacaktır.

LPG ve benzinli motor ömrünü düşünüyorsanız ve arabanızı veya SUV'unuzu LPG ile çalışacak şekilde dönüştürüyorsanız, genellikle birçok sorunuz olur. Karar vermeden önce LPG'nin otomobiller için iyi olduğunu veya LPG'nin motorlara zarar verip vermediğini bilmek istiyorsunuz. Bilinçli bir karar verebilmek için LPG ve benzinli motor ömrü hakkındaki gerçeklere bakalım ...

LPG Dönüşümü

Basit bir ifadeyle, LPG dönüşümü, bir LPG tankı, emme manifoldu modifikasyonları, yeni bir ECU ve çeşitli bağlantı parçaları içeren ikinci bir yakıt sisteminin eklenmesidir. Bu ilaveler, LPG dönüşümünün her iki yakıtta da çalışmasını sağlar.

LPG Bir Motora Ne Yapar?

LPG motorun ömrünü uzatabilir. Daha temiz yanan bir yakıt kullanmak, motor bileşenlerinin daha uzun süre dayanmasına izin vermelidir. LPG 100 oktanın üzerindedir, bu nedenle motora zarar verebilecek vuruntu veya ön ateşleme yoktur.

LPG Otomobiller İçin İyi mi- LPG Motorlara Zarar Verir mi?

LPG, arabalar için iyidir. LPG motorlara zarar vermez. LPG aslında motorun ömrünü uzatabilir ve bakımı azaltabilir.

• LPG, 100 oktan üzerinde olduğu için motorda ön ateşlemeyi (vuruntuyu) önler.

• Üreticiler aynı garantilere sahip çift yakıtlı modeller sunar

• LPG, motorun yakıt depolama ve emme sistemlerini değiştirir. Bunlar tek büyük farklar

• Motorlara yapılan LPG dönüşümleri fabrika garantilerini etkilemez

• LPG motor parçalarına zarar vermez

• Benzine karşı LPG, motorda benzin veya dizele göre daha temiz yanar

• LPG aslında motor ömrünü uzatabilir

• Yüksek Oktanlı Ön Ateşlemeyi Önler- Vuruntu- LPG Motorlara Zarar Vermez

Önerilenden daha düşük oktanlı bir yakıt kullanılması, ön ateşlemeye neden olabilir. Bu aynı zamanda 'vuruntu' olarak da adlandırılır ve motorunuza zarar verebilir. LPG ile benzinli motor ömrü arasında, LPG 100'ün üzerinde oktan oranına sahip olduğundan, LPG'nin motora zarar vermesi asla bir endişe yaratmaz.

LPG oktan oranı, tüm üretim arabaları için birinci sınıf benzinin ve önerilen oktan oranının üzerindedir. Bu, ön ateşlemeye en yatkın oldukları için yüksek kompresyonlu motorlara sahip araçlar için önemlidir.

Hangi Araçlara LPG Takılabilir?

Birçok Avrupalı ​​ve Asyalı yeni otomobil üreticisi, arabalarının LPG versiyonlarını sunmaktadır. Avrupalılar arasında Volkswagen, Citroën, Fiat, Ford, Opel, Vauxhall, Saab, Peugeot, Renault, Skoda ve Volvo bulunmaktadır. Toyota, Hyundai, Daewoo ve Tata Motors, Asyalı üreticiler arasındadır.

LPG araçları, OEM tek yakıtlı modeller veya benzin veya LPG ile çalışan - Otogaz olarak da bilinen çift yakıtlı dönüşümler olabilir. İki yakıt deposuna sahip çift yakıtlı (çift yakıtlı) modeller benzin veya LPG ile çalışır. Ayrı LPG'ye ayrılmış motorlar üretmelerine gerek yoktur. Normal benzinli motorları LPG ile iyi çalışır. Bu çift yakıtlı araçlarda sunulan garantiler, sadece benzinli versiyonlar ile aynıdır.Bu, üreticilerin LPG'ye duydukları güvenin bir göstergesidir.

Benzinli Motor Ömrü ile LPG Arasındaki Fark Az

Motorlar, standart motorlarının sadece varyantlarıdır. LPG ile benzinli motor ömrü arasında iki temel fark, yakıtın kendisi ve yakıt depolama ve giriş sistemleridir.

Motor bloğu, pistonlar, bujiler, ateşleme sistemi, yağlama sistemi ve elektrikler aynı kalır. Sürücü gazdan benzine veya tersi yönde geçiş yapabilir. Sürücüye tipik olarak bir anahtar verilir ve hangi yakıtı kullanmayı seçeceğini seçebilir. İki yakıt deposuna sahip olmak bir aracın menzilini ikiye katlayabilir.

LPG Dönüşümleri Garantinizi Geçersiz Kılmaz

Soruna LPG dönüşümünün kendisi neden olmadıkça, yeni araç garantiniz bozulmadan kalır. LPG dönüşümü LPG dönüşümleri uzun bir geçmişe sahiptir ve sürekli gelişen teknoloji ile LPG motorlara zarar vermez. Sonuç olarak, dönüştürme işleminin garantinizi etkileyecek bir soruna neden olması nadirdir.